AMSTERDAM - De cast en rolverdeling voor George Clooneys politieke drama The Ides of March zijn bekend. Clooney regisseert de film en speelt zelf de rol van presidentskandidaat, schrijft filmwebsite Deadline.

Ryan Gosling speelt de rol van Clooneys spindoctor. De titel van de film is veranderd van Farragut North in The Ides of March, een verwijzing naar de dag dat Julius Caesar werd vermoord.

De film focust op de spindoctor die werkt voor de presidentskandidaat, die snel in populariteit stijgt. De communicatiespecialist heeft idealen, maar loopt tegen smerige politieke spelletjes aan, terwijl hij zelf netjes wil blijven. Marisa Tomei speelt een verslaggever van de New York Times en Paul Giamatti is de manager van het rivaliserende campagneteam.

Politieke toneelstuk

The Ides of March is gebaseerd op Beau Willimon's politieke toneelstuk Farragut North, over de ervaringen van Howard Dean, de Democratische presidentskandidaat uit 2004. Dean lag lange tijd op kop, maar eindigde uiteindelijk als derde.

Toneelschrijver Willimon schreef mee aan het script, samen met Grant Heslov en George Clooney, voor wie deze film 'een droomproject' is. De opnames beginnen in februari in Michigan en Ohio. The Ides of March verschijnt in 2011 in de bioscoop.