BERLIN - De Nederlandse actrice Thekla Reuten heeft een rol in een nieuwe Duitse speelfilm. Zij speelt in de tragikomedie Hotel Lux die tot eind december wordt opgenomen in Berlijn.

Dat heeft haar agent maandag laten weten. De Duitse film verhaalt over een komiek die eind jaren dertig op de vlucht moet slaan omdat hij kritische grappen over de nazi's heeft gemaakt.

Hij wil naar Hollywood, maar belandt in een vluchtelingenhotel in Moskou. Hier ontmoet de komiek de Nederlandse, communistische verzetsstrijdster Frida, gespeeld door Reuten.

Haußmann

Naast Reuten spelen de Duitse acteurs Michael Herbig en Jürgen Vogel de hoofdrollen. De regie is in handen van Leander Haußmann.

De 35-jarige Nederlandse actrice was de afgelopen jaren vooral in buitenlandse filmproducties te zien. Zo stond zij naast acteur Colin Farrell in de komische thriller In Bruges, speelde zij een bijrol in een aflevering van Lost en vertolkte ze een hoofdrol in de Amerikaanse serie Sleeper Cell.

The American

Begin dit jaar speelde zij een hoofdrol in de Duitse film Ceasefire, die dit weekend werd bekroond met de Prix D’Europe 2010 als beste tv-programma in de categorie fictie.

Op dit moment is Reuten in de Nederlandse bioscopen te zien naast George Clooney in de film The American van Anton Corbijn. Hotel Lux moet eind volgend jaar in de bioscopen te zien zijn.