Eddie Murphy naast Ben Stiller in Tower Heist

AMSTERDAM – Eddie Murphy gaat naast Ben Stiller in de nieuwe actiekomedie Tower Heist spelen. Opvallend is dat een eerdere versie van Tower Heist in 2005 niet doorging. Murphy zou toen de hoofdrol spelen.

Dat schrijven verschillende buitenlandse media donderdag.

Tower Heist werd in 2005 geschreven onder de naam Trump Heist en werd omschreven als een soort Afro-Amerikaanse Ocean’s Eleven. Ook Chris Rock en Chris Tucker zouden meedoen aan de film. Het idee eindigde echter in de prullenbak.

Herschreven

Nu, bijna zes jaar later, is het script herschreven en wilde Ben Stiller de hoofdrol wel vertolken. Donderdag werd bekend dat Murphy ook mee gaat spelen. Hij zal naast het spelen van een prominente rol ook de productie voor zijn rekening nemen.

Tower Heist gaat over een overspannen conciërge (Ben Stiller) van een duur appartementencomplex. Een beurshandelaar gaat er bovenop zijn burn-out ook nog eens met zijn geïnvesteerde geld vandoor.

De crimineel wordt onder huisarrest geplaatst in het appartementencomplex en samen met vier andere gedupeerden, waar Murphy er één van speelt, besluiten Stiller zijn slag te slaan. De opnames beginnen volgende maand.
 

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie