Nachtelijk horrorfilmfestival breidt uit

AMSTERDAM - De Halloween Horror Show breidt uit. Het nachtelijke horrorfilmfestival dat in de nacht van 30 op 31 oktober in bioscoop Tuschinski in Amsterdam plaatsvindt, heeft dit jaar dependances in negen andere steden.

Dat hebben organisatoren Film Events en Pathé dinsdag bekendgemaakt.

Ook in Den Haag, Rotterdam, Breda, Groningen, Helmond, Tilburg, Utrecht, Eindhoven en Zaandam vinden dit jaar in de nacht van Halloween speciale nachtelijke vertoningen van horrorfilms plaats.

Op het programma staan onder meer Buried, een film over een Amerikaan die levend begraven wordt door een stel Irakezen, en The Last Exorcism, over een dominee die een documentaire laat maken over een bizarre duivelsuitdrijving.

Weekend of Terror

In Amsterdam wordt daarnaast nog een speciale verrassingsfilm vertoond. De Halloween Horror Show komt voort uit het roemruchte Weekend of Terror, dat in de jaren tachtig en negentig plaatsvond in het Tuschinski-theater.

Dit evenement groeide een aantal jaar geleden uit tot het Imagine/Amsterdam Fantastic Film Festival, dat zich steeds minder richt op de ouderwetse bloederige horrorfilms.

Voor de liefhebbers van dit genre is vorige jaar de Halloween Horror Show in het leven geroepen.

Lees meer over:
Tip de redactie