Al Pacino speelt Phil Spector

AMSTERDAM - Al Pacino gaat de rol van platenproducent Phil Spector spelen in een nog titelloze tv-film voor HBO. Dat laat de Amerikaanse betaalzender weten.

Spector was een succesvol producent in vooral de jaren zestig maar zit momenteel een gevangenisstraf uit van negentien jaar wegens moord.

David Mamet, onder meer bekend van zijn scripts van Wag the Dog en Hannibal, gaat het scenario schrijven en de film regisseren, schrijft de Amerikaanse krant The Los Angeles Times.

Platenproducent

Spector werd vorig jaar schuldig bevonden aan de moord op actrice Lana Clarkson. Hij zou haar in 2003 in de foyer van zijn landhuis hebben doodgeschoten. De inmiddels 70-jarige Spector was sinds de jaren vijftig werkzaam als platenproducent.

Hij maakte hits als Be My Baby en You've Lost that Lovin' Feeling. Ook legde hij de laatste hand aan Let it Be, het laatste album van The Beatles.

De eveneens 70-jarige Pacino werkte eerder dit jaar al voor HBO. Hij speelde de hoofdrol in de tv-film You Don't Know Jack, over de arts Jack Kevorkian die in de gevangenis belandde nadat hij euthanasie had gepleegd op een terminale vrouw.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie