AMSTERDAM - De namen van de twee acteurs die de schurken gaan vertolken in het vierde deel van Mission: Impossible zijn bekend.

Het zijn Slumdog Millionaire-acteur Anil Kapoor en actrice Léa Seydoux, die de bijrol speelde van Isabelle de Angoulême in de laatste Robin Hood-film.

Volgens de Amerikaanse filmwebsite Deadline zullen de twee samen met Michael Nyqvist proberen het team van Ethan Hunt, een rol van Tom Cruise, het leven zuur te maken.

Nyqvist is de ster uit de Millennium-reeks en maakt met M:I IV zijn debuut in Hollywood.

Quizmaster

Wat de 50-jarige Kapoor, die de rol van quizmaster vertolkte in de film die vorig jaar verrassend de Oscar voor beste film won, en de 25-jarige Seydoux precies gaan uithalen is de grote vraag.

Er is nog weinig bekend over het scenario. Producer J.J. Abrams heeft echter wel een vinger in de pap van het script van de hand van Andre Nemec en Josh Appelbaum.

Opnames

Eerder werd al duidelijk dat Jeremy Renner een compagnon speelt van Ethan Hunt. Ook Ving Rhames (Pulp Piction) en Simon Pegg (Star Trek) hebben getekend voor een rol.

De opnames van MI: IV, een officiële titel is nog niet bekend, zijn inmiddels van start gegaan. Over enkele weken wordt de golfstaat Dubai aangedaan door de filmcrew. De film verschijnt eind volgend jaar in de bioscoop.