AMSTERDAM - Emily Blunt heeft zich bij de cast geschaard van Looper, met Bruce Willis en Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrollen.

In deze actiethriller stuurt de maffia van de toekomst hun slachtoffers terug in de tijd om hen in het verleden af te kunnen maken.

Zo wissen ze alle sporen van de moord netjes uit. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Gordon-Levitt speelt een zogenaamde Looper, een huurmoordenaar die mensen uit de toekomst moet ombrengen.

Als hij op een dag zijn oudere zelf (Willis) ziet, weet hij eerst niet goed wat hij moet doen en de man ontsnapt. Nu moet hij op zoek naar zijn toekomstige zelf om zijn missie alsnog te volbrengen.

Zijn toekomstige zelf moet echter op zijn beurt een klein jongetje vinden dat de sleutel vormt tot zijn overleven in de toekomst. Blunt speelt de moeder van het jongetje.

Wolfman

De Londense actrice was voor het laatst te zien in Wolfman, met Benicio del Toro en Anthony Hopkins. Ze is vanaf 10 februari te zien tegenover een reusachtige Jack Black in Gulliver's Travels en vanaf 24 maart in The Adjustment Bureau met Leonardo DiCaprio.

Regie en scenario zijn van Rian Johnson die eerder films Brick en The Brothers Bloom maakte. De opnames gaan begin 2011 van start in New Orleans, de première staat gepland voor 2012.