AMSTERDAM - De muziek van de Beach Boys wordt gebruikt in een nieuwe film. Het nog titelloze project wordt geen biografische film, maar meer een musical die draait om de liedjes van de vijf Amerikanen.

De producenten maakten eerder al de verfilmingen van de musicals Chicago en Hairspray en zijn nu bezig met een remake van Footloose. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Over plot en acteurs is nog niets bekend, over een geplande releasedatum evenmin. Het script wordt geschreven door Susannah Grant.

Zij is als scenarist ook betrokken bij Footloose, en schreef tevens het scenario van de nog te verschijnen musicalfilm Burlesque, met Christina Aguilera en Cher in de hoofdrollen.

Stamos

Acteur John Stamos, die in 1990 een nummer opnam met de Beach Boys en in 1988 te zien was in hun clip Kokomo, gaat mede produceren.

De film wordt gemaakt door Twentieth Century Fox, naar verluidt na een hevige strijd met concurrent Universal, waardoor de prijs voor het script alleen al opliep tot in de miljoenen dollars.