AMSTERDAM - Emma Thompson is in onderhandeling voor een rol in Men in Black III. Ze gaat de rol van Agent Oh spelen. Will Smith en Tommy Lee Jones keren terug als Agent Jay en Agent Kay.

Ook Josh Brolin is van de partij, hij speelt de jongere versie van Jones/Agent Kay aangezien een groot deel van het verhaal zich afspeelt in 1969.

Dat schrijft de The Hollywood Reporter.

Over het script is nog maar weinig bekend, behalve dat de kordate Agent Oh een gevangenisuitbraak in de gaten houdt en de Nieuw-Zeelandse acteur Jemaine Clement de schurkenrol voor zijn rekening neemt.

De makers houden de lippen stijf op elkaar over wie dan precies gevangen zit en waarom het MIB-departement erbij betrokken is.

Special effects

Hoewel het sciencefictiongenre nog relatief onbekend terrein is voor de 51-jarige Thompson, heeft ze wel ervaring met grote films met veel special effects.

Zo was voor het laatst te zien in de kinderkomedie Nanny McPhee 2: De Vonken Vliegen Eraf, en speelde ze in de laatste twee Harry Potter-films. Ze keert weer terug voor de allerlaatste Potter-film, Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2.

Men in Black III wordt in 3D uitgebracht, en staat gepland voor 2012. De opnames starten deze maand in New York onder leiding van Barry Sonnenfeld, die ook de twee eerdere Men in Black-films regisseerde.