AMSTERDAM - Matthew McConaughey gaat de hoofdrol van huurmoordenaar spelen in de zwarte komedie Killer Joe. Hij wordt door Emile Hirsch ingehuurd om diens moeder om zeep te helpen. De film staat onder regie van William Friedkin.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter.

Hirsch speelt een man die samen met zijn zus hun bejaarde moeder wil omleggen om het verzekeringsgeld te kunnen opstrijken.

Ze zetten hun zinnen op Joe Cooper (McConaughey), beter bekend als 'Killer Joe', een politieagent die in zijn vrije uurtjes bijklust als hitman.

Wasbordje

De 40-jarige McConaughey is vooral bekend van zijn rollen als 'mooie man', die het liefst al in de eerste scène zijn shirt uittrekt om zijn wasbordje te tonen.

Hij was de laatste jaren te zien in onder meer de romantische komedies How to Lose a Guy in Ten Days en Fool's Gold. De vijftien jaar jongere Hirsch is van de wat meer filosofische films, en speelde in onder meer het drama over zelfontdekking Into the Wild en Milk, over de eerste openlijk homoseksuele politicus in de Verenigde Staten.

Zwaardere kost

De 75-jarige Friedkin tekende eerder voor beduidend zwaardere kost, zoals The French Connection, The Exorcist, de tv-versie van 12 Angry Men en de actiefilm Rules of Engagement.