AMSTERDAM - Het leven van Ronald Reagan wordt verfilmd. Vrijwel het hele leven van de wijlen 40e Amerikaanse president passeert de revue, van zijn jonge kinderjaren tot het eind van zijn politieke carrière.

De film, met de werktitel Reagan, begint met de moordaanslag op de president, en vertelt de rest door middel van flashbacks.

De makers van de film zijn geen grote fans van de man die van 1981 tot 1989 het hoogste Amerikaanse ambt bekleedde.

"Ik was van mening dat hij op z'n best een slechte acteur en op z'n slechts een malloot was", zegt coproducent en scenarist Jonas McCord, die eerder al The Body en Malice schreef, op de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter.

Respect

Toch heeft McCord gedurende zijn onderzoek een zeker respect voor de man achter het publieke personage gekregen. Hij benadrukt het zware leven van de jonge Reagan, met een alcoholistische, katholieke vader, zeer christelijke moeder, katholieke broer, en een steeds veranderende stroom aan kostgangers die bij hen inwoonden.

Voor de film, gebaseerd op twee biografieën van politiek commentator Paul Kengor, is een budget van dertig miljoen dollar vrijgemaakt. Een cast of regisseur is echter nog niet gevonden. De Amerikaanse première staat gepland voor eind volgend jaar. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.