AMSTERDAM - Michael Caine speelt mogelijk in de avonturenfilm Journey 2: The Mysterious Island. De acteur is in de laatste ronde van onderhandelingen over de rol, schrijft de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter.

Het vervolg op Journey to the Centre of the Earth uit 2008 wordt wederom in 3D opgenomen.

De rol van Caine is een echte actierol, compleet met achtervolgingen door onder meer gigantische bijen.

Gelijknamige film

Dat is opvallend, want de 77-jarige acteur heeft al jaren niet meer zulke rollen gespeeld. Ook zijn rauwdouwer personage Harry Brown in de gelijknamige film uit 2009 was beduidend minder fysiek en was volgens Caine destijds zijn laatste actierol omdat hij te oud werd.

Journey 2: The Mysterious Island is net als de eerste film gebaseerd op een boek van Jules Verne, ditmaal Het Geheimzinnige Eiland. De personages reizen af naar een afgelegen eiland om daar naar een verloren grootvader (Caine) van een van hen te zoeken.

Hoofdrolspeler

Vorige week werd Dwayne 'The Rock' Johnson al aangetrokken als hoofdrolspeler, ter vervanging van Brendan Fraser. De film staat onder regie van Brad Peyton. De opnames van Journey 2: The Mysterious Island gaan in oktober van start, en de film gaat in september in de Verenigde Staten in première.

Een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend. Michael Caine is momenteel naast Leonardo DiCaprio te zien in de thriller Inception.