AMSTERDAM - Piranha-producent Mark Canton noemt de kritiek van James Cameron op zijn horrorfilm Piranha 'belachelijk' en 'beledigend voor iedereen die niet het ego van Cameron streelt'.

De Avatar-regisseur haalde dinsdag fel uit naar de horrorfilm door te stellen dat dit precies het soort film is dat 3D-projecties naar beneden haalt.

"Om eerlijk te zijn vond ik de 3D-effecten in Avatar niet consistent, en hoewel grensverleggend overstemden ze soms het verhaal", gaat Canton verder.

"Technologie terzijde had ik graag gezien dat het verhaal van Avatar iets origineler was geweest", zegt hij in een persverklaring die onder meer op de Amerikaanse filmsite Deadline is te lezen.

Ontslagen

Daarnaast kan de producent het niet laten nog even te benoemen dat Cameron destijds, in 1981, de regisseur van Piranha 2 was, maar na enkele weken werd ontslagen.

Tot grote onvrede van Cameron is hij wel als regisseur van de film op de titelrol blijven staan, waardoor Piranha 2 altijd een pijnpunt voor hem is gebleven. Dit beïnvloedt mogelijk zijn mening over de nieuwe Piranha-film.

De 61-jarige Canton benadrukt dat hij de vijf jaar jongere Cameron altijd heeft bewonderd, maar nu bang is dat de filmmaker Piranha niet eens gezien heeft alvorens zijn gal te spuien.

Popcorn

Hij nodigt Cameron uit de film eens in een volle zaal met echte fans te komen bekijken, en insinueert dat het goed zou zijn als de regisseur zich weer eens onder 'normale' mensen zou begeven.

De stervelingen die 'er echt toe doen, nog steeds naar de bioscoop gaan, de 3D-bril opzetten en popcorn eten'.

Piranha gaat donderdag in Nederland in première.