AMSTERDAM - Sylvester Stallone wil zijn vriend Bruce Willis als de grote bad guy in The Expendables 2. Dat schrijft de 64-jarige acteur, regisseur en scenarist van de keiharde actiefilm The Expendables op Twitter.

"Gisteravond gedineerd met Bruce Willis. Ik wil hem als de opperschurk in The Expendables II. Wat vinden jullie daarvan?" schrijft Stallone.

Hiermee is een eind gekomen aan de onzekerheid over een tweede deel, dat Stallone af wilde laten hangen van de opbrengsten van The Expendables, die momenteel in de bioscopen draait.

Met die opbrengsten zit het wel snor. De film had in de Verenigde Staten het beste openingsweekeinde ooit van alle films van en met Stallone.

In de Nederlandse bioscopen ging de film op 19 augustus in première en haalde het eerste weekeinde bijna achthonderdduizend euro op, goed voor een tweede plaats.

Geheim agent

In The Expendables speelt Willis de rol van Mr. Church, een geheim agent die de huurlingen van de Expendables op hun hachelijke missie stuurt. Het is nog allerminst duidelijk welke richting Stallone op wil met het script.

Op Twitter denkt hij hier hardop over na. Wil hij de Expendables wraak laten nemen op Church? Laat hij omgekomen personages weer opduiken in het vervolg?

Suggesties

Sly vraagt zijn fans om suggesties voor locaties. "Wat zouden de meest gevaarlijke locaties ter wereld zijn voor het vervolg?" De antwoorden variëren van Afghanistan tot Iran tot Zuid-Afrika, van Thailand tot Noord-Korea en zelfs Milaan.

Het eerste deel speelt zich af in een niet nader genoemd Zuid-Amerikaans land, met opnamelocaties in Brazilië. Onder anderen Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts en Mickey spelen hierin soldaten die een dictator proberen te verslaan.