AMSTERDAM - 'The Hangover'-regisseur Todd Phillips gaat een documentaire maken over het leven van komiek en acteur John Belushi.

Filmstudio Warner Bros heeft de rechten vergaard van de erven Belushi, schrijft het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

Steven Conrad, die eerder 'The Pursuit of Happyness' schreef, neemt het scenario voor zijn rekening. Of Phillips, wiens nieuwe komedie 'Due Date' in november in Amerika in de bioscopen te zien is, de film ook gaat regisseren is nog niet zeker.

Ook een naam voor de film is nog niet bekend. Phillips maakte eerder de films 'Road Trip' en 'Starsky & Hutch'.

Drugs

Er was een hoop gesteggel over de rechten en de invulling van de film. Belushi overleed in 1982 op 33-jarige leeftijd aan een overdosis drugs. In 1985 werd zijn leven gedetailleerd beschreven in een biografie van Bob Woodward, genaamd 'Wired: The Short Life and Fast Times of John Belushi'.

Het boek en de daarop gebaseerde film uit 1989 werden geboycot door zowel zijn familie als vrienden.

De Amerikaan was in 1975 een van de eerste komieken in de populaire show 'Saturday Night Live' en plaveide de weg voor vele komieken en acteurs. In 1979 verliet hij 'SNL' om zich volledig te richten op een filmcarrière. Hij speelde in onder meer 'The Blues Brothers' en 'Neighbors'.