AMSTERDAM - Anna Drijver acteert, schrijft en zingt, maar doet dat niet om beroemd te worden. "Ik vind bekend worden niet zo heel leuk", biecht de 26-jarige brunette woensdag op in Spits. "Ik voel me vaak zo aangestaard, dat vind ik niet prettig."

Drijver acteert dan ook niet voor de faam. "Ik vind het voor 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter' bijvoorbeeld heel leuk dat er zoveel mensen naartoe zijn gegaan, maar ik doe het er niet voor", legt Anna uit.

Ook tijdens haar middelbareschooltijd was Drijver niet uit op populariteit. De brunette was naar eigen zeggen zelfs een nerd. "Ik zat op het gymnasium en dat was niet stoer. De havisten, die waren pas stoer met hun scooters en sigaretten."

Ook destijds lag Anna niet wakker van haar imago. "Ik vond het niet erg om een nerd te zijn, het maakte daardoor namelijk niet uit met wie ik omging."

Haar huidige bekendheid voelt voor Drijver soms 'ongelijkwaardig'. "Zij kennen mij wel en ik hen vaak niet", legt de actrice uit. "Ik vind het niet fijn als mensen fluisteren waar ik bij ben. Ik heb dan liever dat ze naar me toekomen om te zeggen dat ze mijn films mooi vinden ofzo."