AMSTERDAM - Filmproducent Jerry Bruckheimer zou graag een film over het leven van Janis Joplin willen maken. De producer van de nieuwe film 'The Sorcerer's Apprentice' liet weten dat Joplin zijn eerste keuze zou zijn als hij een biografische muziekfilm zou maken.

Bruckheimer heeft alleen geen idee wie de legendarische zangeres zou moeten vertolken. "Daar zouden we iemand voor moeten vinden."

Regisseur Jon Turteltaub vertelde dat The Beatles en Louis Armstrong hoog op zijn lijstje zouden staan als hij een biopic zou regisseren. Turteltaub zegt gefascineerd te zijn door wat The Beatles maakten tot wat ze waren.

"Waren zij het echt of was het de hele wereld en hun plaats erin?", vraagt hij zich af. "En Louis Armstrong is een geweldig personage dat eigenlijk door niemand begrepen wordt", vertelde de regisseur aan muziektijdschrift NME.

Nicholas Cage

Hoofrolspeler Nicholas Cage liet weten bewondering te hebben voor Tom Waits, en acteur Alfred Molina zegt dankzij zijn dochter naar Mumford & Sons en Elbow te luisteren. 'The Sorcerer's Apprentice' draait sinds eind juli in de bioscoop.