AMSTERDAM - Reese Witherspoon wil wederom een klassieke Amerikaanse muzikante vertolken. De actrice heeft haar zinnen gezet op de rol van de legendarische jazzzangeres Peggy Lee.

Naast de hoofdrol wil Witherspoon ook een deel van de productie op zich gaan nemen. Dit meldde het Amerikaanse filmblad Variety maandag.

Het is niet voor het eerst dat Witherspoon een beroemde zangeres speelt. Eerder won de actrice al een Oscar voor haar rol als June Carter in Walk The Line.

De film moet geschreven en geregisseerd worden door Nora Ephron, die hiervoor de met prijzen overladen film Julie & Julia heeft gemaakt. De regisseuse maakte ook Sleepless in Seatle en You've Got Mail. Ephron is een groot fan van Lee’s muziek.

Rechten

Witherspoon heeft zelf de touwtjes in handen genomen door bij de familie van Lee de rechten voor de film te verkrijgen. Witherspoon ging met het project naar filmstudio 20th Century Fox. Vervolgens legde ze het idee voor aan Legally Blonde-producer Marc Platt, en vroegen ze Ephron om haar samenwerking.

Bekijk een optreden van Peggy Lee met het nummer Fever

De film zal het levensverhaal van de zangeres, liedjesschrijver, componist en actrice Peggy Lee laten zien. De zangcarrière van Peggy Lee kwam van de grond met nummer 1-hits in de jaren ’40. Hierdoor werd ze al snel een van de boegbeelden in de jazzwereld. Tot ver in de jaren ’90 trad Lee nog op, totdat ze in ’98 een beroerte kreeg.

Ook speelde ook mee in een aantal films, waaronder The Jazz Singer, en leende haar stem aan Disney’s Lady and the Tramp. Peggy Lee stierf in 2002 aan een hartaanval.

Wanneer de nog titelloze film verschijnt is nog onbekend.