LOS ANGELES - De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat een vervolg maken op de Amerikaanse hitfilm The Scorpion King uit 2002. Dat melden diverse buitenlandse websites maandag.

De opnames van Rise of the Dead, zoals de subtitel van de film luidt, vinden komend najaar plaats in Thailand. De eerste film kwam voort uit de succesvolle Mummy-films, waarin het personage de Scorpion King een belangrijke bijrol vertolkte.

Acteur Dwayne Johnson keert overigens niet terug als het titelpersonage. Stephen Sommers, die eerder als regisseur de twee Mummy-films maakte, heeft als uitvoerend producent wel zijn naam aan het project verbonden.

Vervolgfilm

Het is de derde Amerikaanse vervolgfilm die de 41-jarige Nederlander in korte tijd maakt. Eerder regisseerde hij al het gijzeldrama The Marine 2 en de futuristische thriller Death Race 2. Scorpion King: Rise of the Dead moet volgend jaar in première gaan.

De Nederlandse filmmaker maakte in Nederland series als Fort Alpha, Brutale Meiden en 12 Steden 13 Ongelukken. Reiné vertrok zes jaar geleden naar Hollywood om daar zijn geluk te beproeven.

Hij trok twee jaar geleden de aandacht met de actiefilm Pistol Whipped, met acteur Steven Seagal in de hoofdrol.