AMSTERDAM - Mel Gibson heeft wel oren naar een vijfde 'Lethal Weapon'-film. De acteur zou een nieuw deel in de populaire filmreeks zien als een ideale mogelijkheid om zijn reputatie weer op te vijzelen.

De 54-jarige acteur is momenteel veelvuldig in het nieuws vanwege vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin en racistische uitspattingen.

Vijf jaar geleden benaderde 'Lethal Weapon'-producent Joel Silver de acteur al voor een vijfde deel. Gibson wees het aanbod destijds resoluut van de hand, maar denkt nu met 'Lethal Weapon 5' het publiek weer voor zich te kunnen winnen.

"Ze praten weer met elkaar. Mel heeft Joel en 'Lethal Weapon' nu meer nodig dan ooit", zegt een bron tegen de Australische filmwebsite 'What's Playing'.

"Het zou een goede zet kunnen zijn, want 'Lethal Weapon' is een sterke reeks. Het zou Gibson professioneel gezien goed doen."

Vervolgen

De eerste 'Lethal Weapon'-film verscheen in 1987, waarna drie succesvolle vervolgen verschenen. Het laatste deel verscheen in 1998. Gibson speelt in de actiekomedies de roekeloze politieagent Riggs, die samen met zijn bedaarde collega Murtaugh, gespeeld door Danny Glover, allerlei avonturen meemaakt.