AMSTERDAM - Actrice Marcia Cross, beter bekend als de neurotische Bree Hodge uit de hitserie Desperate Housewives, gaat een van de drie hoofdrollen spelen in Bringing up Bobby, het regiedebuut van Famke Janssen.

Dat heeft de Nederlandse coproducent Fu Works vrijdag gemeld. De andere hoofdrollen zijn voor Milla Jovovich (Resident Evil) en Bill Pullman (Independence Day). De opnames vinden de komende maand plaats in de Verenigde Staten.

Het misdaaddrama vertelt over een alleenstaande moeder die samen met haar 10-jarige zoontje rijke mensen geld aftroggelt.

Wanneer het tweetal besluit zich te gaan settelen in Oklahoma, blijken hun criminele activiteiten hen toch te blijven achtervolgen.

Première

Het is de bedoeling dat Bringing Up Bobby begin 2011 in première gaat. Als actrice was Janssen onder meer te zien in de James Bondfilm GoldenEye en in de X-Men-trilogie.

Janssen heeft de regie-ambitie overigens niet van een vreemde. Haar zus, Antoinette Beumer, maakte als regisseur onder meer See You in Vegas en het zeer succesvolle De Gelukkige Huisvrouw. Op dit moment werkt Beumer aan een remake van de Belgische thriller Loft.