AMSTERDAM – Regisseur Len Wiseman gaat zo goed als zeker de regie van de verfilming van Total Recall op zich nemen. Het origineel uit 1990 werd geregisseerd door Paul Verhoeven.

Dit liet filmstudio Columbia Pictures donderdag weten.

De film is gebaseerd op het korte verhaal We Can Remember It For You Wholesale, van auteur Philip K. Dick. De sciencefiction wordt in een modern jasje gestoken door Kurt Wimmer, die pas het script voor Salt heeft geschreven.

Len Wiseman regisseerde eerder de eerste twee Underworld-films en Live Free or Die Hard, ook wel bekend als Die Hard 4. In een reactie liet hij weten altijd al gefascineerd te zijn door Dick's verhaal.

"Ik heb zin om nog dieper in de wereld te duiken die het verhaal schept en de vragen die het losmaakt. Ik vind het te gek dat het meest belangrijke mysterie dat ons personage probeert op te lossen, die van zijn eigen ziel is", aldus Wiseman.

Bekijk de trailer uit 1990

Het origineel draait om een man, in de eerste versie gespeeld door Arnold Schwarzengger, die geplaagd wordt door herinneringen aan een reis naar Mars. De film speelt voortdurend met de fantasie van de kijker doordat niet duidelijk wordt of het avontuur werkelijkheid of illusie is.

Wanneer er met de opnames wordt begonnen is nog onbekend, net als de cast.