AMSTERDAM - Eindelijk lijkt te zijn onthuld welke film Guillermo del Toro als volgende gaat regisseren. Het gaat om 'At the Mountains of Madness', een 3D-bewerking van het gelijknamige boek van horrorschrijver H.P. Lovecraft voor Universal Pictures.

Dat zegt een bron binnen de filmmaatschappij, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Del Toro zei onlangs nog dat deze film zeer moeilijk te maken is. Het scenario zou complex zijn en eigenlijk alleen geschikt voor 18 jaar en ouder.

Tijdens de Amerikaanse strip- en filmbeurs Comic-Con zei de 45-jarige Mexicaan vorige week al dat zijn volgende film zeer eng zou worden, maar hij gaf verder geen details.

Hobbit

Eind mei stapte Del Toro onverwachts uit de verfilming van 'The Hobbit'. Sindsdien was het lang onzeker welke film hij dan zou gaan regisseren. Tijdens Comic-Con vertelde hij te werken aan 'Haunted Mansion', gebaseerd op de Disneyland-attractie, maar dat is als producent en scenarist.

'At the Mountains of Madness' gaat over een expeditie naar de Zuidpool waarvan de leden tijdens een opgraving onverwachts op vreemde wezens stuiten. Het blijken demonachtige halfgoden van een andere planeet te zijn, die verwijzen naar het ontstaan van de mens op aarde. Uiteraard gaat er een en ander mis als deze wezens langzaam uit hun slaap ontwaken.

Wat deze film extra interessant kan maken, is de medewerking van James Cameron als producent. Zijn ervaring bij 3D-films, met name het gigantische kassucces 'Avatar', zou goed van pas kunnen komen.

Volgens de bron gaan de opnames voor 'At the Mountains of Madness' volgend jaar zomer van start.