AMSTERDAM - Russell Crowe heeft enkele liedjes voor zijn nieuwe film 'Dirt Music' geschreven. Dat zegt regisseur Phillip Noyce in een interview met filmcriticus Elvis Mitchell in zijn radioprogramma 'The Treatment'.

De 46-jarige Crowe treedt al jaren op met zijn band 30 Odd Foot of Grunts. "Russell heeft zich er al een paar jaar op voorbereid", zegt Noyce. De Australische acteur speelt in de film ook de hoofdrol.

Crowe speelt in 'Dirt Music' een voormalig countryzanger in het westen van Australië die zijn gezin is verloren bij een auto-ongeluk.

Stroper

Na deze tragedie is hij niet meer in staat om muziek te maken en te schrijven. Om toch iets om handen te hebben, wordt hij stroper. Dan ontmoet hij een nieuwe vrouw, de enige levende ziel in de wijde omgeving, en bloeit er een nieuwe relatie op. Noyce, zelf Australiër, omschrijft de film als een romantische musical.

De hoofdrol in 'Dirt Music', naar het gelijknamige boek van de Australische schrijver Tim Winton, was eerst bestemd voor de Australische acteur Heath Ledger, en ook Colin Farrell en Rachel Weisz waren ooit bij het project betrokken.

Hoofdrolspeler

Na het overlijden van Ledger in 2008 moest Noyce op zoek naar een andere hoofdrolspeler. Uiteindelijk viel de keus dus op de oudere Crowe. Het lijkt erop dat hiermee de medewerking van Farrell en Weisz is komen te vervallen.

De opnames voor 'Dirt Music' staan gepland voor volgend jaar in Australië, maar Noyce laat weten dat hij vooralsnog 'geen dubbeltje' heeft, en het script nog niet af is.