LOS ANGELES - "Royce is een militaire leider die niet boven 'bang zijn' staat, maar zich ook niet uit het veld laat slaan door de angst voor tegenslagen of de dood." Dat zegt acteur Adrien Brody in een interview met NU.nl over zijn karakter in Predators.

Predators is de nieuwe science-fictionfilm van Robert Rodriguez.

"Het was voor mij de kunst om dat geloofwaardig neer te zetten. Angst is een natuurlijke reactie op gevaar. De manier waarop je met die angst omgaat toont de kwaliteit van een leider", aldus Brody tijdens een vraaggesprek in Los Angeles.

Adrien Brody (1973) speelt de hoofdrol in Predators. De originele film (Predator 1) met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol stamt uit 1988.

Voor de nieuwe versie sloegen producer Robert Rodriguez en regisseur Nimrod Antal de handen ineen en worden onder meer ook Alice Braga (Isabelle), Topher Grace (Edwin) en Laurence Fishburne (Noland) opgejaagd door de gewelddadige Predators.

In de film komt een groep 'menselijke jagers' op onduidelijke wijze terecht in de jungles van een andere planeet.

Aldaar dringt onder leiding van huursoldaat Royce langzaam tot hen door dat ze dienen als prooi voor een nieuw soort Predator. Wat zich ondertussen afspeelt is een onafgebroken reeks van bloedstollende scenes waarin jagers en opgejaagden voortdurend van positie wisselen.

Risico

Voor Brody waren niet alleen de scenes die hij moest spelen spannend. "Ik zag het als een aanzienlijk risico om in deze film te stappen", vertelt hij.

"Want hoewel het een heel andere film is dan het origineel, zijn er toch ook paralellen met de eerdere film en wordt mijn rol snel geassocieerd met die van Arnold Schwarzenneger."

"Maar het was vooral een mooie kans om iets te doen dat ik nooit eerder heb gedaan." Brody werd bij een groot publiek bekend door zijn Oscarwinnende rol van Poolse Jood in de Tweede Wereldoorlog in The Pianist (2002) van Roman Polanski. Daarna was hij onder andere te zien in The Village (2004), King Kong (2005) en The Darjeeling Limited (2007).

Intens

"Het gaat niet alleen om die wezens. De toon en de atmosfeer van de film is zo intens", zegt Brody over de film uit de jaren '80 die hij destijds in het openingsweekend en vanaf de eerste rij bekeek. "Ik ben altijd fan van de predators gebleven. Ze hebben een belangrijke plek in de filmgeschiedenis."

Predators is vanaf 29 juli 2010 te zien in de Nederlandse bioscopen.