AMSTERDAM - Daniel Craig gaat de hoofdrol spelen in de Amerikaanse remake van de Zweedse Millennium-trilogie naar de boeken van Stieg Larsson. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

De 42-jarige Craig heeft vanwege het uitblijven van een nieuwe Bondfilm zijn handen even vrij. Hij neemt de rol van journalist Mikael Blomkvist op zich, zo meldt het blad, hoewel te verwachten is dat de namen voor de Amerikaanse versie gewijzigd worden.

Blomkvist roept de hulp in van computerkraker Lisbeth Salander, het andere hoofdpersonage. Die rol is nog niet gecast.

David Fincher, bekend van The Curious Case of Benjamin Button, heeft al getekend voor de regie, en Steve Zaillan (Schindler's List) ontfermt zich over het scenario.

Populair

De Millennium-boeken, vernoemd naar de naam van het tijdschrift dat Blomkvist uitgeeft, zijn ongekend populair.

Larsson was in zijn 2008, vier jaar na zijn dood, nog de op een na bestverkopende schrijver ter wereld.

In Nederland was het eerste boek uit de reeks, Mannen die Vrouwen Haten, met bijna een half miljoen verkochte exemplaren het bestverkochte boek van 2009.

Manuscripten

Er zijn drie Zweedse Millennium-films verschenen, Larsson overleed kort voor publicatie van het eerste boek. Er zouden zich nog enkele onafgemaakte manuscripten op Larssons laptop bevinden, maar over de auteursrechten loopt een rechtszaak.

Er zijn geen plannen om nog Zweedse verfilmingen uit te brengen. De première van de eerste remake staat gepland voor eind volgend jaar.