HILVERSUM - Tanja Jess, Rick Engelkes, Levi van Kempen en Liza Sips hebben een hoofdrol bemachtigd in de nieuwe Nederlandse speelfilm Penny's Shadow

Dat lieten producenten Steven de Jong, die de regie op zich neemt, en Klaas de Jong (beiden bekend van De Hel van '63, De Scheepsjongens van Bontekoe en de Kameleonfilms) maandag weten.

De opnames voor de familiefilm, die naar verwachting in de zomer van 2011 te zien is, vinden in augustus en september plaats. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen mensen en paarden en speelt zich af op Ameland.

Blinde liefde

Lisa (Liza Sips) heeft een blinde liefde voor de zwarte hengst Shadow, die in de film een nakomeling is van een van de dramatisch omgekomen reddingspaarden van het waddeneiland op 14 augustus 1979. Het dier is door een ongeluk onbetrouwbaar geworden.

Lisa brengt samen met haar moeder (Tanja Jess) en zusje Tess de vakantie door op een kampeerboerderij van Erik (Rick Engelkes) en zijn zoon Kai (Levi van Kempen) en weet zeker dat ze het paard kan temmen.

Lars Boom heeft het scenario van Penny's Shadow op zich genomen, naar een idee van het paardenmagazine Penny.