AMSTERDAM - Kim Cattrall heeft maandag een erelidmaatschap -een Honorary Fellowship- ontvangen van de John Moores Universiteit in Liverpool.

De 'Sex and the City'-actrice werd geëerd vanwege haar bijdrage aan film, televisie, en theater. Kim Victoria Cattrall werd in de Engelse stad geboren en verhuisde op 3-jarige leeftijd naar Canada.

"Ik druk jullie allen op het hart nooit op te houden met leren", zei de 53-jarige actrice in de Anglicaanse kathedraal in Liverpool tegen de aanwezige studenten. "Ik feliciteer iedereen die vandaag afstudeert, jullie hebben er verdomd hard voor gewerkt", tekenden Britse media op.

Awards

De universiteit is vooral te spreken over Cattralls personage Samantha uit de serie 'Sex and the City', waar later twee films van verschenen. De actrice werd voor deze rol vijfmaal genomineerd voor een Emmy Award, en ontving een Golden Globe en een Screen Actors Award.

Cattrall was met een groot deel van haar familie bij de ceremonie aanwezig. Ze benadrukte trots te zijn op haar wortels in Liverpool. "Ik voel me een deel van deze stad. Bedankt dat jullie me thuis hebben gebracht."

Kim Cattrall geëerd