AMSTERDAM - Edward Norton keert niet terug als de Incredible Hulk in het superheldenepos 'The Avengers'. Filmproducent Marvel zou een 'totaal onbekende' acteur als vervanger hebben gekozen, schrijft de Amerikaanse filmsite HitFix.

De belangrijkste reden zou de vorstelijke gage zijn die Norton vraagt voor de rol van groene reus. Aangezien de Hulk in 'The Avengers' naar verluidt de rol van schurk speelt, zou Nortons rol aanzienlijk zijn.

Dit nieuws is des te opmerkelijker omdat Norton eerder dit jaar nog de wens uitsprak de rol van Bruce Banner/The Hulk op zich te willen nemen, ondanks eerdere problemen met Louis Leterrier, die 'The Incredible Hulk' regisseerde.

Robert Downey Jr.

Daarnaast hadden vele fans van de Avengers hun zinnen gezet op een samenkomst van hun grote helden, gespeeld door grote namen, in één film. Zeker nadat Robert Downey Jr. even als Iron Man te zien was in 'The Incredible Hulk'

Wie de nieuwe acteur ook is, hij is na Eric Bana ('Hulk', 2003) en Norton de derde die in relatief korte tijd de rol van de groene krachtpatser op zich neemt.