AMSTERDAM - De Amerikaanse televisieseries 'Glee', 'Mad Men' en '30 Rock' lijken dit jaar de meeste kans op een Emmy Award te maken.

De nominaties van de Amerikaanse televisieprijzen zijn donderdag bekendgemaakt.

In de categorie Beste Dramaserie zijn onder meer 'Mad Men', 'Lost' en 'Dexter' genomineerd. Voor een prijs voor Beste Comedyserie werden onder meer 'Glee', '30 Rock' en 'The Office' voorgedragen.

De realityprogramma's 'American Idol', 'Dancing with the Stars' en 'Top Chef' maken een kans op een Emmy voor Beste Reality Competitieprogramma.

Hugh Laurie

De Britse acteur Hugh Laurie is genomineerd voor Beste Acteur in een Dramaserie, voor zijn rol in de ziekenhuisserie 'House'. Ook John Hamm en Mattew Fox werden in deze categorie genomineerd, voor hun rollen in respectievelijk 'Mad Men' en 'Lost'. Acteur Michael C. Hall is door zijn rol als seriemoordenaar die bij de politie werkt, in 'Dexter', ook een van de favorieten.

De serie 'Mad Men', over een reclamebureau in het New York van begin jaren zestig, kreeg nog een nominatie. Actrice January Jones is genomineerd voor Beste Actrice in een Dramaserie.

Ook Glenn Close werd voorgedragen voor haar rol in 'Damages'. Lia Michele en Tina Fey kregen een nominatie voor Beste Actrice in een Comedyserie, voor respectievelijk 'Glee' en '30 Rock'.

Alec Baldwin

Ook de acteurs Mattew Morrison en Alec Baldwin werden voor hun rol in de succesvolle comedyseries genomineerd. Maar liefst vijf acteurs en actrices uit de comedyserie 'Modern Family' werden voorgedragen voor een prijs voor Beste Bijrol. De serie kreeg ook een nominatie voor Beste Comedyserie.

'30 Rock' is een comedyserie over het reilen en zeilen achter de schermen van een NBC-show en wordt in Nederland uitgezonden door Comedy Central. 'Dexter' wordt door de VPRO gebracht en is de eerste buitenlandse serie die via de website Uitzendinggemist is te zien.

Ook 'Mad Men' is momenteel op Nederland 3 te zien, bij de Vara. De muzikale comedyserie 'Glee' wordt vanaf najaar 2010 in Nederland uitgezonden, maakte RTL 5 onlangs bekend.

De 62e editie van de Emmy Awards vindt op 29 augustus plaats in Los Angeles. Komiek en acteur Jimmy Fallon neemt de presentatie op zich.