AMSTERDAM - Een nieuwe film over Elvis Presley verschijnt eind juli in de Verenigde Staten. De documentaire is gemaakt ter ere van de vijfenzeventigste verjaardag van 'The King', die in 1977 overleed.

'Elvis on Tour: 75th Anniversary Celebration' wordt op 29 juli in meer dan 460 Amerikaanse bioscopen vertoond.

In de film zijn digitaal opgepoetste beelden te zien uit de documentaire 'Elvis on Tour' uit 1972, de laatste film die Presley maakte voor zijn dood.

Hierin wordt Elvis gevolgd tijdens zijn toer langs vijftien steden in de Verenigde Staten. Ook zit hij op de bank bij Ed Sullivan, een beroemde talkshowpresentator uit de jaren vijftig en zestig, en is te zien hoe hij voor de eerste keer 'Burning Love' live zingt.

Nieuw filmmateriaal

De documentaire bevat ook nieuw filmmateriaal. Zijn voormalige vrouw Priscilla Presley is enthousiast. "Ik vind het geweldig dat fans samen naar het theater gaan om deze kant van Elvis te zien", vertelt ze. "Alleen degenen die er destijds bij waren, weten hoe geweldig hij op het podium was."

De film wordt na 29 juli nog een keer vertoond in Memphis, tijdens de 'Elvis Week', een jaarlijks eerbetoon aan de superster, dat dit jaar van 10 tot 16 augustus plaatsvindt. Memphis was de plaats waar Presley op 16 augustus 1977 overleed.

De documentaire komt op 3 augustus in de Verenigde Staten ook op dvd uit. Of de film in Nederland verschijnt, is niet bekend.