AMSTERDAM – Met een hittegolf op komst zijn pepernoten en chocoladeletters wel het laatste waar iedereen aan denkt. Toch staat Frans Bauer deze week met bijna 28 graden op de thermometer te draaien op de set van de Sinterklaasfilm van dit jaar. NU.nl was erbij.

“Sinterklaas, Sinterklaas, we hebben een probleem!”, roept Frans Bauer terwijl hij de cabine van de Pakjes-Boeing binnenrent.

Hij moet zijn tekst een aantal keer herhalen, voordat de regisseur tevreden is over de scène. De zanger neemt het allemaal niet zo serieus, en loopt vrolijk van de set af.

Acteur

“Dit zijn natuurlijk niet heel erg serieuze rollen, maar ik vind het heel erg leuk om dit soort kleine rolletjes te mogen doen. Omdat ik zelf ook vader ben spreekt mij dit enorm aan. Maar om nou te zeggen dat ik een echte acteur ben, dat natuurlijk niet. Ik heb er geen opleiding voor gevolgd.”

Bekijk het interview

Sinterklaas en het Pakjes Mysterie is de derde Sinterklaasfilm van regisseur Martijn van Nellestijn. Vorig jaar speelde Bauer al de rol van kapitein van de Pakjesboot in Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot. Nu neemt hij als piloot van de Pakjes-Boeing plaats achter de stuurknuppel.

“Dus dat wordt een hele spannende vlucht”, vertrouwt de zanger ons toe. “Ik ben niet echt bekwaam om te vliegen en er gaan allemaal bijzondere zaken gebeuren in het vliegtuig, door mijn schuld.”

Filmster

Het is niet voor het eerst dat de volkszanger het zingen even opzij legt. Naast zijn twee rollen in de Sinterklaasfilms heeft hij ook in de film van Kabouter Plop gespeelt, en sprak hij een stem in bij de film van Wickie de Viking. “Ik ben dus eigenlijk wel een kleine Nederlandse filmster,” zo concludeert Bauer met een grote grijns op zijn gezicht.

Maar het zingen verruilen voor acteren ziet Bauer niet snel gebeuren. “Als ik zou moeten kiezen dan blijft zingen natuurlijk het allerbelangrijkste, want dat is toch datgene waar ik echt mijn hart aan heb verloren. Dus zingen dat staat echt ver op nummer één.”

Toch is Frans Bauer zeer vereerd dat hij weer is gevraagd om mee te spelen in de Sinterklaasfilm. “Ik vond het heel erg leuk toen ze me vroegen om weer een rol te spelen in deze film.''

Nog leuker

En ook deze Sinterklaasfilm lijkt weer een van de best bezochte Nederlandse films van het jaar te gaan worden, als we Bauer mogen geloven. “Zoals ik het nu zie vind ik hem eigenlijk nog leuker dan de vorige”, aldus de zanger.

Naast Frans Bauer zullen ook BN’ers als Gerard Joling en Henk-Jan Smits in de film verschijnen. De film verschijnt op 13 oktober in de bioscoop.