Op de dag waarop schrijfster Annejet van der Zijl figureert in de verfilming van haar eigen boek Sonny Boy, bezoekt NU.nl de set in Amsterdam. “Ik heb net een compilatie gezien en toen kreeg ik meteen tranen in mijn ogen", aldus de schrijfster.

Sonny Boy vertelt het verhaal van Rika van de Lans en Waldemar Nods, een moeder van vier kinderen die valt op een 17 jaar jongere Surinamer. Het verhaal speelt zich af in de jaren voor en tijdens de oorlog.

Het liefdesverhaal in combinatie met de periode rondom de oorlog zorgen ervoor dat de film een echte dramafilm is.

Vrolijke scène

Hoofdrolspelers Ricky Koole en Sergio Hasselbaink zijn dan ook blij vandaag eindelijk eens een vrolijke scène op te nemen. “We zijn vandaag in de bar van Sam en we beleven echt de goede tijden van Rika en Waldemar”, zo vertelt hoofdrolspeelster Ricky Koole.

“Het komt vandaag voor even goed, het is er heel gezellig met veel dansers en zangers.”

Dochter

En tussen die dansers, zangers en het publiek spelen naast Annejet van der Zijl ook familieleden van ‘Sonny Boy’ een figurantenrol. Zo ontmoeten we de dochter van de nog altijd levende Waldy Nods, de zoon die uit liefde tussen Rika en Waldemar werd geboren.

“Het is een heel gek idee dat het verhaal van mijn familie nu verfilmd wordt”, zo vertelt Carina Nods. “Het is natuurlijk anders dan hoe je het in je fantasie altijd hebt bedacht, dat is wel heel gek eraan.”

Eer

Ook Sergio Hasselbaink ontmoette Waldy Nods. "Hij zei: jullie hebben mijn ouders teruggegeven en mijn verleden. Het is wel een hele eer als zo iemand dat tegen je zegt.”

Voor Hasselbaink is het zijn eerste grote rol in een Nederlandse speelfilm. “Ik ben via de school van acteur Hugo Metzers aan deze rol gekomen. Voor de film heb ik wel mijn Amsterdamse accent en de manier waarop ik beweeg moeten afleren. Ik praat en sta op de set nu ook heel netjes.”

Ontroerend

Van der Zijl vertelt vandaag met extra plezier op de set te zijn.”Het is geweldig dat dit verhaal nu verfilmd wordt, omdat het heel lang verborgen is gebleven.”

"Het boek, dat inmiddels al 310.000 keer verkocht is was voor veel mensen heel ontroerend. Ik denk dat dat ook in de film zit."

"Zelf vond ik in de beelden die ik tot nu toe heb gezien het voornamelijk een mooi moment wanneer Rika en Waldemar elkaar ontmoeten. In combinatie met de oorlogsbeelden is dat heel aangrijpend."