AMSTERDAM - De literaire thriller Duivelssonate van auteur Alex van Galen wordt verfilmd. De Amsterdamse filmproducent Production Value CTM BV en Cielo Film hebben de rechten gekocht.

Dat meldt Van Galens literair agent vrijdag.

"Duivelssonate heeft alles in zich om een mysterieuze en intense film te worden, waarin de liefde en vooral de liefde voor muziek misleidend blijkt te zijn", zegt producent Danielle Guirguis.

Alex van Galen laat in een persbericht weten dat hij de op handen zijnde verfilming "ontzettend leuk" vindt. "Veel mensen vinden het boek 'filmisch' geschreven. Ik was me daar zelf niet van bewust toen ik er aan werkte, maar ik zie er inderdaad wel een goede film in."

Filmscript

Van Galen, die zelf ook scenarioschrijver is, gaat niet meewerken aan het filmscript.

"Natuurlijk hebben we besproken of het niet handig zou zijn als ik zelf zou meewerken aan het script. Maar ik denk dat dit de kwaliteit niet ten goede komt. Een scenarist moet er iets totaal nieuws van maken. Bovendien ben ik helemaal klaar met het onderwerp, ik ben inmiddels bezig met een volgend boek."

Dode geliefde

In Duivelssonate verhaalt Van Galen over een manisch depressieve pianist die zijn dode geliefde niet uit zijn hoofd kan zetten. Als de politie denkt dat hij haar heeft vermoord, duikt hij onder. Als hij haar op een dag ziet lopen raakt hij langzaam zijn grip op de werkelijkheid kwijt.

Alex van Galen heeft naast Duivelssonate nog een thriller op zijn naam staan: De Opvolger (2007). Hij werd bekend als scenarioschrijver van diverse televisieseries als Rozengeur & Wodkalime en SamSam.