Net als Final Destination komt ook Jeepers Creepers met een sequel. En net als bij Final Destination 2 is ook bij Jeepers Creepers 2 de verrassing er een beetje af. Maar vermakelijk eng is hij gelukkig wel. @@@

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Niemandsland

In de eerste Jeepers Creepers reden een broer en zus door een verlaten landschap dat de geoefende horrorfilmfan meteen herkent als het niemandsland waar je vooral niet met autopech verzeild moet raken en zeker niet moet overnachten. Eerder dit jaar overkwam een groepje tieners hetzelfde in Wrong Turn - die titel zei al genoeg. En volgend jaar overkomt een ander groepje tieners hetzelfde in de remake van The Texas Chainsaw Massacre - maar laten we niet op de zaak vooruitlopen.

Monsterlijke menseneter

In Jeepers Creepers 2 raakt een hele schoolbus verzeild tussen de korenvelden, waar een onverlaat zich zo simpel schuil kan houden- zoals onlangs nog een scène uit Freddy vs Jason bewees. En uit de geslaagde openingsscène van Jeepers Creepers 2 weten we dan al dat het kwaad schuilt in diezelfde ruisende korenvelden, in de gedaante van de Creeper: een monsterlijke menseneter die makkelijk voor een vogelsverschrikker kan doorgaan, maar eveneens aan het vliegende broertje van Freddy doet denken.

Lekke band

Nee, van originaliteit moet Jeepers Creepers 2 het niet hebben. Wat niet wil zeggen dat de film niet werkt: hij is eng genoeg om je op zijn tijd te laten schrikken, en amusant genoeg voor een lach tussendoor. Regisseur Salva speelt de scholieren in de bus aardig tegen elkaar uit, door de volwassenen het eerste voor de bijl te laten gaan. Eigen schuld: hadden ze maar niet zo plichtsgetrouw op de monteur moeten wachten bij een simpele lekke band.

Macho's

Even lijkt Salva een andere weg in te slaan door de macho's onder de scholieren als bad guys neer te zetten, maar uiteindelijk geldt toch gewoon weer: redde wie zich redde kan, waarbij het recht van de snelste en de sterkste geldt. Good Old Ray Wise (Twin Peaks) zorgt wel weer voor een spectaculaire start én een dito slot als boer die zijn zoon aan de Creeper ten prooi ziet vallen. Mede dankzij zijn inzet is Jeepers Creepers 2 de ideale Halloweenfilm.

Het Parool: "Salva bewijst dat uit een rudimentair gegeven flink wat spanning valt te halen"
De Volkskrant: "de virtuositeit van de start wordt in het verdere verloop van de film niet meer geëvenaard"
In 45 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm