ROTTERDAM - Actrice Emma Roberts zal een van de hoofdrollen vertolken in Scream 4, het nieuwste deel in de filmreeks van Wes Craven. Dat meldt website Entertainment Weekly donderdag.

Volgens Entertainment Weekly zal Roberts in Scream 4 de rol van Jill vertolken, een van de hoofdpersonen binnen het verhaal waar Craven en scriptschrijver Kevin WIlliamson nog altijd weinig over los willen laten.

Haar rol zou vergelijkbaar zijn met die van Neve Campbell die de rol van Sidney Prescott vertolkte in voorgaande Scream-films. Overigens speelt Campbell ook in Scream 4 een rol, evenals Courteney Cox en David Arquette.

"Ik ben dolenthousiast dat ik deel mag uitmaken van deze serie," aldus Roberts, die vooral bekend is door haar rollen in films als Nancy Drew en Hotel for Dogs. De actrice ziet het als "een ideale kans om iets totaal anders te doen".

Regisseur Wes Craven op zijn beurt roemt Roberts om haar "talent en schoonheid" waarmee zij "een grote bijdrage zal leveren aan de complexiteit en intensiteit van de Scream-serie".