LOS ANGELES – Katherine Heigl draait in haar nieuwe comedy Killers de rollen om. Zij is een nerd en haar tegenspeler Ashton Kutcher blijkt de beauty.

Beide beroemdheden kunnen prima met deze rolverdeling leven, vertellen ze NU.nl in Los Angeles.

Kutcher, grinnikend: “Noem mij maar gerust een ‘himbo’ hoor.”

Heigl vult in het Four Seasons Hotel in Beverly Hills vrolijk aan: “Ik was altijd de nuffige en arrogante schoonheid, zoals in Knocked Up en The Ugly Truth. In Killers mag ik eindelijk een beetje nerdy zijn, maar wel eentje die ook spontaan en vrolijk is.”

Borderline

De inmiddels oud-Grey’s Anatomy-actrice beschouwt haar hilarische optreden als argeloze echtgenote, die niet door heeft dat ze met een CIA-killer (Kutcher) samenleeft, kortom als een verademing.

“Het stereotype vrouw in komedies vind ik tegenwoordig te neurotisch, control-freakerig en onsympathiek. Soms zijn het bijna borderline-gevalletjes.”

Giechelend: “Dat staat uiteraard heel ver van mij af...”

In de James Bond-achtige openingsscene is Kutcher (32) pontificaal in zwem-outfit te bewonderen. Achteloos toont hij hierbij een indrukwekkend torso. “Ik ben met dat lichaam geboren”, glimlacht de man van Demi Moore.

“Nou ja, ik heb een work-out-dvd bij zo’n teleshopping-winkel besteld. Elke dag heb ik thuis een uurtje al die oefeningen voor de televisie nagedaan. Dat werkt dus perfect. Blijkbaar...”

Producent

Ashton is tevens de producent van Killers. Hij heeft Heigl ook hoogstpersoonlijk gecast. “Ze leek me perfect. Maar ik schrok wel even toen ze de eerste dag op de set verscheen. Ze vroeg namelijk: ‘Is mijn personage blond of een brunnette? Waarop ze zei: ‘Oh, ze is dus blond... Prima, dan weet ik genoeg. Let’s go, jongens’.’’

‘’En dat terwijl ikzelf voor mijn personage maandenlang research heb gedaan door bijvoorbeeld te spreken met ex-CIA-agenten. Maar ach, Kathy doet dit al van kinds af aan. Wanneer ik haar op de filmset aan het werk zag, deed me ze denken aan een klein meisje op haar verjaardagsfeestje. Volledig in haar element.”

Geharde killer

Lastiger bleek de selectie van de mannelijke co-stars, zoals voor de bijrol van Kutcher’s autoritaire schoonvader. “Ik heb nog zitten denken over Kevin Kline, maar hij viel af. Het moest toch iemand zijn, waar zelfs een geharde killer als ik ontzag en respect voor zou hebben.’’

‘’Tom Selleck dus. Al was het maar omdat hij een kop groter is dan ik. Geloof me, het is moeilijk om lange acteurs te vinden in Hollywood. Alle mannen zijn zó klein in deze bedrijfstak. Ik begrijp nog steeds niet waarom Tom Cruise als onderdeurtje van die bad-ass-rollen speelt.”

Vreemdgaan

In Killers ontdekt Katherine pas na twee jaar dat haar echtgenoot een CIA-killer is. Hoe denkt de 31-jarige comedienne, getrouwd met singer/songwriter Josh Kelley, zelf over leugentjes in het huwelijk?

“Vreemdgaan moet je uiteraard meteen opbiechten. Andere dingetjes mag je gerust verzwijgen. In de film zegt Ashton bijvoorbeeld tegen mij, dat ik de dikke armen van mijn moeder begin te krijgen. Inderdaad, dat soort observeringen dien je gewoon voor je te houden, haha.”

Killers gaat op 3 juni in première.