AMSTERDAM - Of je een Carrie, Charlotte, Miranda of misschien toch een seksbelust Samantha-type bent. Dat was de vraag waar het dinsdagavond allemaal om draaide voor BN’ers op de rode loper tijdens de première van de Sex and the City 2 film.

En of het nou Irene Moors, Bridget Maasland of Marlies Dekkers is; bijna alle toegestroomde BN’ers zagen in ieder karakter (dromerige datekoningin, ietwat conservatieve gezinsvrouw, carrièretijger en nymphomane) van de vier vriendinnen wel wat van zichzelf terug.

Net als de vrouwen in de film kwamen de voornamelijk vrouwelijke Nederlandse beroemdheden opgedoft in modebewuste jurkjes en hoge hakken naar de dit keer zilveren loper. Want een mannenfilm, dat is de tweede verfilming van Sex and the City niet.

Vriendinnen

De beroemde vriendinnen praten in zes seizoenen en twee verfilmingen wél veel over die mannen, en dat is precies wat vriendinnen Renate Verbaan en Nikkie Plessen ook doen. Ook nu ze alletwee zwanger zijn.

“Echt een avond voor met je vriendinnen dit”, aldus Renate Verbaan. De presentatrice hulde zich voor de gelegenheid in een jurk van ontwerper Claes Iversen. “Het was voor hem de eerste keer dat hij speciaal iets ontwierp voor de zwangere vrouw.”

Te direct

Zelf vindt ze zich een typische Miranda. “Ze is heel direct en soms net iets te kort door de bocht. Ze moet misschien eigenlijk wat langer nadenken voordat ze iets zegt en dat is precies wat mijn vriendinnen ook tegen mij zeggen.”

Mooi voorbeeld: terwijl Nikkie Plessen nog twijfelt over welk karakter ze is, flapt Renate het er alvast uit: ze is ‘typisch’ een Samantha. “Nee”, roept Nikki, in een vintage jurk van Karen Millen en hakjes van Yves Saint Laurent, verschrikt. “Alleen maar een beetje. Nou ja, vriendinnen kennen je het beste he?”

Seks

“Zij houdt wel van seks, in the city. Nou, dat heb ik ook in Amsterdam. Zij gaat alleen voor de jongere vriendjes, en ik voor de oudere", aldus Nikkie.

Of dat nu ook nog gaat, zo met een zwangere buik? “Het schijnt zelfs goed te zijn voor het kind. Het is wel wat vreemder, maar ik vind wel: het kan.”

Losgaan

Ook vriendinnen Froukje de Both en Yasmine Sendar herkennen zich wel in de dames, ook al beleven ze samen niet meer zo heel veel Sex and the City-momenten meer. “Dit klinkt heel suf, maar sinds we moeder zijn niet meer”, aldus Froukje. “Maar we bespreken nog wel steeds alles met elkaar.”

"Froukje was eerst een Carrie, en ik een Charlotte”, zo vertelt Yasmine, die in een jurkje van French Connection op de première afkwam. “Maar na mijn scheiding was ik ineens een soort van Samantha. Ik wilde de hele tijd stappen, ik wilde losgaan”, aldus Yasmine.

“Terwijl ik juist heel truttig bezig was met een gezinsleven”, zegt Froukje, gekleed in Jos van Raak.

Ondeugend

Irene Moors beschouwt zichzelf wegens haar carrière als een Miranda. “Maar daarvoor was ik echt een Samantha. Ik was wat ondeugender dan ik nu ben.”

Toch is ze nu al zestien jaar getrouwd met  haar eigen ‘Mr. Big’, (grote liefde van Carrie, red.). “Ik heb wel iets met spannende en stoute verschijningen zoals hij. Ook mijn man vind ik wel spannend.”

Mr. Big

Ontwerpster Marlies Dekkers komt vooral naar de première omdat hoofdpersoon Carrie in de film te zien is in één van haar bh’s. Ze herkent bij ieder van de hoofdpersonen wel een stukje van zichzelf. “Maar dat iedereen zo gek is van Mr. Big begrijp ik helemaal niet. Dat vind ik echt zo’n saaie neus!”

Dat is Rossana Kluivert, gekleed in een jurkje van Herve Leger en schoenen van Christian Louboutin, het duidelijk niet met haar eens. “Toen ik nog vrijgezel was kon ik me helemaal vinden in Carrie's zoektocht naar Mr. Big. Maar die heb ik nu gevonden!”, aldus de voetbalvrouw.

Sex And The City 2 is vanaf donderdag 27 mei in de bioscopen te zien.

Lees de recensie

Première Sex and the City 2