Hoofdrolspeler ontevreden over Transformers 2

AMSTERDAM - Hoofdrolspeler Shia LaBeouf is ontevreden over de tweede Transformers-film die vorig jaar verscheen. "De film bevatte een aantal geweldige stunts, maar er zat geen hart in", zegt hij. De 23-jarige acteur belooft echter dat het derde deel dit weer helemaal goedmaakt.

De opnamen van Transformers 3 gaan volgende week van start. LaBeouf neemt weer de hoofdrol op zich en 'Armageddon'-regisseur Michael Bay tekent wederom voor de regie.

LaBeouf was niet erg onder de indruk van de tweede film. "We raakten de draad kwijt. We probeerden alles groter te maken. Michael ging daarin te ver, waardoor de film te groot werd."

Veel doden

"Ik vind dat we de kern van de film uit het oog zijn verloren: de relaties. Zonder die relaties doet de film er niet toe", analyseert de acteur. "Dan wordt het gewoon een stel vechtende robots."

Volgens LaBeouf wordt het derde deel de beste film uit de serie. "Er zullen veel doden vallen. Deze keer hebben de robots het voorzien op mensen." Transformers 3 verschijnt volgend jaar in de bioscopen.

Tip de redactie