General Hospital grote kanshebber Daytime Emmy's

AMSTERDAM - 'As the World Turns' kan nog één keer grossieren in Emmy's. De soap, die in september stopt, is dertien keer genomineerd voor de Daytime Emmy's.

Concurrent 'General Hospital' sleepte de meeste nominaties in de wacht. De ziekenhuissoap maakt kans op achttien tv-prijzen.

'As the World Turns' is de langstlopende Amerikaanse soap. Zender CBS maakte in december bekend dat er na bijna 55 jaar een einde komt aan de serie die in Nederland wordt uitgezonden door RTL.

In september is de laatste aflevering te zien in de Verenigde Staten, Nederland loopt zo'n anderhalf jaar achter op Amerika.

Meer kanshebbers

Niet alleen 'General Hospital' en 'As the World Turns' maken kans op de Daytime Emmy's, die volgende maand uitgereikt.

The Young and the Restless' maakt kans op zestien beeldjes, 'The Bold and the Beautiful' dingt mee in elf categorieën. 'Days of Our Lives' is negen keer genomineerd.

Primetime

De Daytime Emmy's, de televisieprijzen voor programma's die niet op primetime worden uitgezonden, werden in 1972 voor het eerst uitgedeeld. Ook toen was 'General Hospital' een van de grote kanshebbers.

De uitreiking van de Daytime Emmy's vindt plaats op 27 juni in Las Vegas. In totaal worden er in 69 categorieën beeldjes uitgedeeld.

Tip de redactie