Filmfestival Cannes geopend

CANNES - Met de wereldpremière van Robin Hood is woensdagavond het gerenommeerde Filmfestival van Cannes geopend. Regisseur Ridley Scott ontbrak bij de feestelijke vertoning van zijn film wegens een knieoperatie.

Robin Hood werd met gemengde reacties uit het publiek ontvangen, meldden waarnemers. Acteur Russell Crowe speelt de titelrol in de film over de legendarische schelm.

Het 63e Filmfestival van Cannes duurt tot en met 23 mei. Verwacht worden onder anderen acteur Michael Douglas voor de première van Wall Street 2 en zanger Mick Jagger, die een nieuwe documentaire over de Rolling Stones presenteert. Het belangrijkste programma van Cannes is de competitie om de Gouden Palm.

Nederlandse productie

In het programma Un Certain Regard voor eigenzinnige filmmakers draait dit jaar de Nederlandse productie RU There van regisseur David Verbeek.

De film vertelt over een professionele gamer (Stijn Koomen) die in Taiwan verliefd wordt op een lokale masseuse. In de Quinzaine des Realisateurs, een selectie van jonge talenten, draait de korte film Licht van regisseur André Schreuders.

Tip de redactie