Filmploeg Sonny Boy strijkt neer in Brasschaat

AMSTERDAM – De filmploeg van Sonny Boy is dinsdag neergestreken in het Belgische Brasschaat. Het Militair Domein van de Zuiderburen staat de komende dagen geheel in het teken van de oorlogsfilm. Dat meldt de Belgische zender ATV.

Het terrein is omgebouwd tot een concentratiekamp. Een jaren’20-vliegtuig siert de filmploeg naast de nagebootste barrakken.

Maria Peters, regisseuse van de Belgisch-Nederlandse oorlogsfilm is zeer tevreden met de locatie, meldt ze aan de zender.

“De periode tussen 1928 en 1945 goed in beeld te brengen is behoorlijk moeilijk. Veel plaatsen vallen af doordat er bijvoorbeeld moderne gebouwen tussen staan. Ook moeten elementen verwijderd worden zoals parkeermeters.”

"Deze lokatie is mooi open en er staan hekken die je meteen aan de kampen laten denken. Ze zijn natuurlijk niet hetzelfde, maar je denkt wel meteen van: oja."

Douchecel

Een figurant op de filmploeg is wat minder blij. “Ik ben net in een douchecel kaalgeschoren en bruut mishandeld door Duitse soldaten. Maar aan de andere kant kun je je zo wel voorstellen hoe het er aan toe is gegaan tijdens de oorlog in de kampen.”

De filmploeg is al eerder neergestreken in Scheveningen, Den Haag, Dordrecht en zelfs Suriname. De komende dagen worden op meerdere plekken in Antwerpen opnames gemaakt.

Liefde

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl. Het is een waargebeurd liefdesgeschiedenis van Waldemar Nod die als 20-jarige jongen naar Nederland verhuist.

De Surinaamse Waldemar krijgt een relatie met een oer-Hollandse moeder. Hun liefde lijkt alles te overwinnen, behalve de kracht van de oorlog.

Sonny Boy wordt volgend jaar januari in de bioscopen verwacht.

Opnames Sonny Boy

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie