CANNES - Regisseur Ridley Scott mist woensdagavond de wereldpremière van zijn film Robin Hood op het Filmfestival van Cannes. Robin Hood is de openingsfilm van het prestigieuze festival.

Maar de 72-jarige filmmaker, die eerder onder meer Gladiator maakte, kan niet reizen vanwege een knieoperatie waarvan hij nog bijkomt.

Dat heeft distributeur Universal Pictures International (UPI) maandag gemeld. Hoofdrolspelers Russell Crowe en Cate Blanchett zullen naar verwachting gewoon bij de première aanwezig zijn.

In de nieuwe bewerking van het beroemde verhaal wordt verteld hoe Robin Hood (Crowe) de legendarische schelm werd.

Noodweer

Het is niet de eerste tegenslag voor het festival aan de Cote d'Azur dit jaar. Vorige week werden grote delen van het strand van Cannes en een flink aantal etablissementen aan de kust verwoest tijdens noodweer.

Bovendien bestaat nog steeds de kans dat het vliegveld van Nice dicht moet vanwege de aswolk uit IJsland.

Duizenden acteurs

Dit zou een flink probleem betekenen voor het festival. De meeste van de duizenden acteurs, producenten en journalisten die het evenement bezoeken, vliegen naar Nice.

Festivaldirecteur Thierry Frémaux liet echter maandag weten zich geen zorgen te maken. ''De Franse luchtvaartautoriteiten hebben ons gerustgesteld dat we ons met de informatie die we nu hebben, geen zorgen hoeven te maken. ''Maandag is iedereen die we hadden verwacht, gewoon volgens plan gearriveerd.''

Ook van de storm is niets meer te zien, vertelt hij. ''Bovendien is de weersverwachting voor de komende dagen uitstekend, zoals men gewend is van ons in Cannes.'' Het festival duurt tot en met 23 mei.