AMSTERDAM - Autoverhuurbedrijf Fliervoet heeft via de rechter beslag laten leggen op de bankrekeningen van De hel van '63 Film bv van filmproducent Klaas de Jong.

Dat heeft advocaat Willem-Jan Tielemans in Amsterdam vrijdag gezegd.

Ook heeft het verhuurbedrijf beslag laten leggen op alle gelden die de Stichting Nederlands Fonds voor de Film nog moet uitbetalen aan De hel van '63 Film bv.

Tijdens de filmopnamen van De hel van '63 leverde Fliervoet onder meer de auto's voor het vervoer van acteurs en camera's.

Volgens Fliervoet krijgt hij nog 40.000 euro van de filmproducent en zijn er nog zeker tien schuldeisers die geld moeten krijgen van de filmproducent. De Jong is indirect bestuurder en enig aandeelhouder van de bv.

Specificatie

Volgens De Jong heeft hij het geld nog niet betaald omdat het autoverhuurbedrijf geen specificatie wil geven van de rekening. Ook is het bedrag volgens hem onjuist. Het gaat volgens de producent om nog geen 7000 euro.

Hij zegt dat er naast Fliervoet nog drie schuldeisers zijn die op geld wachten, voor een totaalbedrag van 40.000 euro. ''Het gaat in alle gevallen om betwiste rekeningen.''

Oplichter

Een paar maanden geleden noemde acteur Maarten Spanjer de filmproducent ''een oplichter'', omdat hij nog geld zou krijgen van de Jong, die ook producent was van de Kameleon-films.

De rechtbank bepaalde toen dat Spanjer, die in de film Kameleon 2 de rol van Gerben speelde, zijn uitspraak moest rectificeren. Spanjer is hiertegen in hoger beroep gegaan.