AMSTERDAM - Denzel Washington, Jude Law en Catherina Zeta-Jones maken kans op een Tony Award. De nominaties voor de Amerikaanse theaterprijs werden dinsdag bekendgemaakt.

Washington en Law werden genomineerd voor hun acteerprestaties in respectievelijk de toneelstukken 'Fences' en 'Hamlet'.

Ook Christopher Walken en Alfred Molina maken kans op de prijs voor beste acteur in een toneelstuk. Daarnaast is Liv Schreiber voor deze categorie genomineerd.

Catherine Zeta-Jones kreeg een nominatie voor beste actrice in een musical, voor haar rol in 'A Little Night Music'. Kelsey Grammer, bekend als hoofdrolspeler van de sitcom 'Frasier', werd genomineerd voor zijn rol in de musical 'La Cage aux Folles'.

Elf nominaties

De bekende musical kreeg in totaal elf nominaties, net als de musical 'Fela!' over het leven van de Nigeriaanse muzikant Fela Kuti.

'Fela!' werd onder meer genomineerd voor beste musical. In deze categorie kreeg ook de Green Day-musical 'American Idiot' een nominatie. De Tony Awards worden 13 juni uitgereikt in de Radio City Music Hall in New York.