AMSTERDAM - Steven Spielberg heeft War Horse gekozen als zijn volgende regieproject. De film naar het gelijknamige boek van Michael Morpurgo vertelt het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een jongen en een paard tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Eind vorig jaar werd al bekend dat Spielberg als producent verbonden is aan het project. Het Amerikaanse filmvakblad Variety schrijft dat de meermalen met een Oscar beloonde regisseur inmiddels heeft besloten ook de regie op zich te nemen.

De productie van de film is, naast Spielberg, in handen van Kathleen Kennedy en Frank Marshall. Het scenario van 'War Horse' wordt medegeschreven door Lee Hall, bekend van onder meer Billy Elliot.

Theaterproductie

Disney en DreamWorks hebben de release van War Horse volgend jaar gepland op 10 augustus. Het boek van Michael Morpurgo werd eerder al omgetoverd tot een succesvolle theaterproductie.

Sinds 2007 is het stuk herhaaldelijk op West End in Londen vertolkt. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat 'War Horse' ook naar Broadway komt.