AMSTERDAM - Regisseur Oliver Stone gaat een Amerikaanse tv-serie maken, getiteld 'Still Holding'. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bruce Wagner uit 2003. Wagner gaat samen met Stone de serie produceren.

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. Stone en Wagner werkten eerder al samen aan de serie 'Wild Palms' uit 1993.

Over het script is nog weinig bekend, maar het boek gaat over het Amerika van na de aanslagen op 1 september 2001 en focust zich vooral op Hollywood. Wagner beschrijft naar de gekte die daar heerst met psychiatrisch zieke, ijdele acteurs die alles doen om in de belangstelling te komen.

Los Angeles

De één uur durende afleveringen concentreren zich op drie mensen in Los Angeles, elk met een van elkaar losstaand verhaal. Deze mensen krijgen via bedrog, overspel, en geweld met elkaar te maken.

Voor Stone is de serie, die wordt uitgezonden door de nieuwe betaalzender Epix, een verademing. "Epix wil graag entertainment bieden maar ook provoceren. Ze willen hun drama of comedy niet verdunnen", zegt de regisseur.

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie op tv te zien zal zijn.