AMSTERDAM - Het verhaal van Robin Hood in de nieuwe film 'Robin Hood' van Ridley Scott is helemaal geënt op een vervolg.

"De eerste film dient als kennismaking met Robin, en als inleiding voor een vervolgfilm", zegt de Engelse regisseur in een interview met filmstudio Universal.

Net als in 'Gladiator', zijn vorige film met Russell Crowe waarin de Australische acteur een bonkige zwaardvechter speelde, heeft Scott er bewust voor gekozen belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis in de film te verwerken.

Zo moet Robin de Engelse havenstad Portsmouth verdedigen tegen een Franse invasie, een historische gebeurtenis die nooit eerder in verband is gebracht met Robin Hood.

Koning Jan

"In de volgende film wil ik laten zien hoe Koning Jan gedwongen wordt de Magna Carta te tekenen." Met dit document werd in een klap de gehele Engelse adel aan banden gelegd, vooral het koningshuis. "Dat is een fantastische en belangrijke gebeurtenis waar we eigenlijk deze hele film al naartoe werken."

En de 72-jarige regisseur kan zich nu al verheugen op alle ophef die hierover onder historici zal ontstaan. "Daar zullen alle historici helemaal gek van worden!"

'Robin Hood' gaat 13 mei in première.