AMSTERDAM - Er komt geen vijfde Rambo-film. Dat zegt Sylvester Stallone in het Britse filmmagazine Empire. Dat is verrassend, omdat tot voor kort er nog hardop gespeculeerd werd over of de vijfde film in de reeks nu meer actie, of meer sciencefiction zou worden.

"Ik denk dat Rambo wel zo'n beetje klaar is. Er zullen geen volgende films meer komen. Ik ben daar 99 procent zeker van", zegt de 63-jarige acteur.

Een belangrijker reden is dat Stallone niet weet hoe hij met de vijfde film de vierde moet overtreffen.

"Ik was heel blij met de vierde film, 'John Rambo', die zich afspeelde in Birma. Ik wilde laten zien hoe burgeroorlog er werkelijk uit ziet, rauw en grof. Daar kun je niet omheen draaien. Maar waar moet ik dan hierna nog heen met Rambo? De vijfde film zit er dus niet in."

Bekende held

Overigens is Sly nog niet helemaal klaar met zijn bekende held. Zo heeft hij plannen een director's cut uit te brengen van 'John Rambo'. Hierin zitten twaalf nooit eerder vertoonde minuten, waarin John Rambo een verrassend diepzinnige speech geeft aan tegenspeelster Julie Benz.

Hij legt uit waarom zijn hele leven een mislukking is geweest, en waarom oorlog normaal is en vrede niet. "Ik vond dat destijds niet zo'n belangrijke scène, maar nu wil ik hem er weer in terugstoppen."

Voor iedereen die niet wil wachten op deze extra lange editie van 'John Rambo', Stallone is vanaf 19 augustus te zien in 'The Expendables'. Is dit actiefestijn is hij te zien naast onder andere Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, en Jet Li.