AMSTERDAM – Wes Craven is momenteel bezig met de voorbereidingen van Scream 4, de film die 15 april 2011 in de bioscopen draait. De regisseur, die volgende maand gaat draaien, ziet het vierde deel van de horrorserie niet als logisch vervolg.

''Ik heb remakes gemaakt van mijn eigen films, maar wat we nu doen is compleet nieuw.'' Craven zorgde in de jaren’90 voor een enorme hype met zijn Scream-trilogie.

In de afgelopen tien jaar is er weinig vernieuwd in de horrorscene, zegt Craven in een gesprek met Entertainment Weekly.

‘’Ik heb het gevoel dat dit type film het einde van een tijdperk heeft beleefd. Er zijn zoveel opvolgers en remakes gemaakt van bestaand materiaal.’’

‘’Daar bestaat een deel van de humor in Scream 4 ook uit. ‘We hebben genoeg van Saw deel 25!’, zegt een van de acteurs. We kijken in deze film veel terug op het verleden van het genre.’’

‘’Het is nu tijd voor iets nieuws. Films die succesvol zijn, kennen tegenwoordig 25 opvolgers.’’

Boek geschreven

Craven licht al een puntje van de sluier op. Neve Campbell, die de rol van Sidney Prescott opnieuw op zich neemt, heeft nagedacht over de tien jaar ellende die ze achter de rug heeft. Ze heeft rust gevonden en zelfs een boek geschreven.

Maar Scream zou Scream niet zijn als het spookhoofd Campbells pad niet zou kruisen. Met het verschil dat Sidney Prescott tegenwoordig een volwassen vrouw is die het verleden een plekje heeft gegeven.